beach-sea-coast-water-ocean-horizon-100008-pxhere.com
Din egen köpmäklare på Costa del Sol

Vi tar fram den perfekta fastigheten för just dig.
Välkommen till Paradiset!

– Monica Silverstrand, oberoende köpmäklare

monica silverstrand

Marbella Vision grundades 2013 av svenska sångerskan Monica Silverstrand. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta din alldeles egna plats här i Paradiset. Vi är stolta över att ha hundratals nöjda köpare till dags dato.

Vår framgång beror på förmågan att lyssna och förstå just dina specifika behov och kunna erbjuda enastående tjänster – före, under och efter ditt köp.

Kom ihåg att det för det mesta inte finns någon EXKLUSIV AGENTUR i Spanien så EN ENDA bra och dedikerad agent – som Marbella Vision – har tillgång till och kan visa dig alla fastigheter som finns på marknaden! Oavsett vem som listat den. 

Detta kommer att spara massor av tid och energi istället för att du behöver kontakta de över 1500 fastighetsmäklare som agerar här på kusten! Det spelar ingen roll om du bara surfar eller planerar att komma hit om någon månad eller nästa år! Allt börjar med ett samtal/mail… 

Vår tjänst är gratis för köparna (säljarna betalar provisionen) och vi strävar efter att göra det där lilla extra för att hjälpa dig!

Vi vill gärna att du blir en del av vår härliga grupp av fastighetsägare i den spanska solen.
Läs här vad några av dem tycker.

Vi hittar din egen plats i solen!

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Load more

Vårt erbjudande

Låt Marbella Vision hjälpa dig att hitta din egen plats i solen.  Vi kan de olika områdena längs kusten, vi är uppdaterade på prisnivåer och samarbetar med högt rekommenderade advokater (både säljare och köpare har var sin), vi kan ge råd och hjälpa dig med allt från början till slut – och långt efteråt!
 
Men framför allt kommer din visningsresa att bli en trevlig och effektiv sådan, så att du också har tid att koppla av medan du är här.
 
Eftersom Marbella Vision inte är knuten till någon speciell byrå kan vi samarbeta med vilken mäklarbyrå som helst på kusten och har därför tillgång till ALLA fastigheter på marknaden. Dessa samlas i en speciell databas som endast professionella mäklare har tillgång till.  Allt fungerar lite annorlunda i Spanien, som du kommer att märka under resans gång.

Visning av bostäder

Du kommer att få en trevlig dag eller två med visningar, då vi har tid att se en handfull fastigheter. Provisionen betalas av säljaren till den fastighetsmäklare som listat objektet, och som delar 50/50 med oss.

Om du köper genom oss kostar våra tjänster inte en krona! Det enda vi ber om är att du enbart använder oss, så du slipper börja om från början med varje ny mäklare du möter. Rationellt och enkelt.

1

Visning

Vi lägger nämligen många timmar och dagar på att leta efter rätt fastigheter för just dig, skicka pdf-filer för utvärdering, lägga upp visningsschema etc. och eftersom ALLA mäklare har tillgång till ALLA LISTADE objekt slösar du massor av tid om du hoppar runt med flera personer från olika byråer. Håll dig till oss så ser vi till att allt blir rätt.
2

Köpa fastighet

När vi har hittat rätt bostad för dig och pris har överenskommits med säljaren är nästa steg att sätta in handpenningen på din advokats klientmedelskonto. Ett reservationskontrakt upprättas och undertecknas av båda parter. Datum, ev. inventarier och andra villkor stipuleras där.
Just nu är de aktuella kostnader som tillkommer 7 % för transferskatt, 1 % för advokat, 1 % för stämpelavgifter. Så räkna med ett påslag på 10 % så blir du lite glatt överraskad i slutänden. Det går inte på förhand att säga exakt eftersom vissa avgifter är rörliga. Detta exempel gäller begagnade fastigheter. Köper du en nybyggnation hamnar du istället kring 12-13 %.
3

Juridik

Nu kan din advokat börja göra
”due diligence”, de juridiska undersökningarna. Reservationsavtalet är en garanti för dig som köpare att säljaren inte kan visa fastigheten för någon annan under den period som anges i kontraktet, normalt 30 dagar.
4

Tillträde

Normalt har de flesta köpare tecknat fullmakt så att advokaten kan ansöka om spanskt personnummer (NIE), öppna bankkonto från vilket alla månatliga fastighetskostnader automatiskt dras, ansöka om abonnemang för el och vatten m.m. På så sätt behöver du inte ens vara närvarande för att underteckna lagfarten vid tillträdet. Meddela oss bara när du planerar att komma så möter vi upp med nycklarna. De flesta köpare föredrar att förvara lagfarten och alla originalhandlingar på advokatkontoret i sitt brandsäkra valv. Men självklart kan du välja att förvara dokumenten var du vill.

Nyligen sålda

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Error: (#100) The 'limit' parameter should not exceed 100
Type: OAuthException

Att köpa fastighet
utomlands kan vara en djungel.

Vänd dig ENDAST till oss så hjälper vi dig!

Helt kostnadsfritt

Vi hittar ditt perfekta boende

Bli en av våra många nöjda köpare

happy customer
"Du får också en vän för livet!"
Anne och Michael Marchal
Read More
Vi har köpt bostad av Monica Silverstrand i Marbella två gånger och är så nöjda. Monica är oerhört proffsig, effektiv och serviceminded med ett stort kontaktnät på Solkusten efter alla år som mäklare här. Men framförallt är hon alltid rak och ärlig när hon visar bostäder, hon kommer inte dragande med en massa lull-lull som många mäklare här gör. Hennes varma och trevliga personlighet gör att du inte bara köper din drömbostad av Monica - du får också en vän för livet. Du kan ringa när som helst och du vet att hon alltid ställer upp direkt.
"Jag kan verkligen rekommendera Monica."
Peter Thomasson
Read More
Att köpa boplats i ett annat land var för mig ett stort steg. Jag upptäckte att jag visste väldigt lite om hur man gör. Det blev uppenbart att det krävs mer av en mäklare än bara ett fint prospekt. Hur finansiera? Vad kräver lagen? Vilka myndigheter måste hanteras? Och mycket, mycket mer. Monica har kunskap om allt detta, pratar spanska och har ett nätverk av lokala resurser som tog oss i mål. Kändes hur tryggt som helst. Nu många år senare träffar vi henne fortfarande och får hjälp när det behövs. Jag kan verkligen rekommendera Monica.
"Serviceinriktad och kunnig flera språk."
Lena Majlisdotter
Read More
Driven, affärsmässig mäklare med förståelse för köparens behov, stort kunnande om Costa del Sol, och en sällsam förmåga att hitta rätt objekt. Dessutom extremt trevlig, serviceinriktad och kunnig i flera språk. Rekommenderas!
"Väl i Marbella hittade vi vår pärla."
Staffan & Marie-Louise Englund
Read More
Min fru och jag har använt många fastighetsmäklare genom åren för att hitta fastigheter i olika länder. När vi letade efter en lägenhet i Marbella där vår tidigare erfarenhet var mycket begränsad, hittade vi Monica genom en väns rekommendation. Det vi fann var en mycket erfaren köpmäklare som var ett koncept som vi tyckte var mycket attraktivt. Vi fick många möjliga prospekt från Monica innan vi åkte till Marbella, vilket gav oss ett perfekt tillfälle att lära känna marknaden i förväg innan vårt besök i Marbella. Väl i Marbella hittade vi vår pärla nästan direkt och efter ett par år här nere är vi väldigt glada att vi hittade Monica och Marbella Vision – detta gjorde vår sökprocess så mycket lättare för oss.
"Rätt kvinna på rätt plats."
Nina Lattunen & Kenneth Österberg
Read More
Proffsig, kunnig, tydlig. Har köpt två lägenheter via Monica och varit mer än nöjda. Rätt kvinna på rätt plats.❤️
"I Sverige finns Hemnet, här har vi Monica."
Camilla Grahn
Read More
Fast vi har bott permanent här i Spanien i 19 år insåg vi att vi behövde hjälp då vi sökte nytt boende. Vi visste vilket område vi ville flytta till men ville vi ha villa, radhus eller lägenhet? I Sverige finns Hemnet, här har vi Monica. Hon bokade alla visningar av de objekt hon trodde kunde intressera oss. Till slut hittade hon vårt drömboende och vi är så glada och nöjda med vårt val. Tack Monica för ovärderlig hjälp.
Previous
Next

Kontakta oss

Ta det första steget till ditt nya liv på Costa del Sol. Kontakta oss redan idag!

monica
Monica Silverstrand
johan
Johan Barwén